پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

اقسام طلاق [طلاق رجعی وبائن ]

پرسش : طلاق بر چند قسم است؟
پاسخ : طلاق بر دو قسم است: «طلاق بائن» و «طلاق رجعى» طلاق بائن آن است كه مرد در آن حقّ رجوع به زن خود ندارد، (منظور از رجوع آن است كه مرد بدون عقد با زن آشتى كند و او را مجدّداً به همسرى بپذيرد.) طلاق بائن بر پنج قسم است: 1- طلاق زنى كه نُه سالش تمام نشده. 2- طلاق زن يائسه، يعنى زنى كه بيشتر از 50 سال دارد. 3- طلاق زنى كه شوهرش بعد از عقد، با او نزديكى نكرده باشد. 4- طلاق سوم زن سه طلاقه 5- طلاق خلع و مبارات: و غير اينها را طلاق رجعى گويند كه تا وقتى زن در عدّه است مرد مى‏تواند به او رجوع كند.

تفاوت طلاق خُلع با طلاق مُبارات [طلاق رجعی وبائن ]

پرسش : تفاوت طلاق خلع با طلاق مبارات را بیان فرمایید؟
پاسخ : در طلاق خلع نفرت از ناحیه زن است ولی در طلاق مبارات نفرت طرفینی است.

نوع طلاقی که توسط دادگاه جاری می شود [طلاق رجعی وبائن ]

پرسش : در صورتى که دادگاه به لحاظ عُسر و حرج زوجه، یا مفقود بودن زوج، حکم طلاق را صادر کند، نوع طلاق چیست؟
پاسخ : اگر شوهر با خبر نمى شود و رجوع نمى کند، دادگاه مى تواند طلاق رجعى بدهد،ولى در مواردى که احتمال رجوع شوهر است، طلاق خلعى جارى مى کند. به این ترتیب که مال کمى از طرف زوجه به زوج در برابر طلاق خلعى مى بخشد، سپس دادگاه یا کسى که از طرف او صیغه مى خواند، آن بذل را از طرف زوج قبول مى کند، و بعد صیغه طلاق را جارى مى کند.

حکم طلاقِ زنی که تمکین نمی کند [طلاق رجعی وبائن ]

پرسش : همسر این جانب نسبت به احکام اسلامى بى اعتناست و تمکین نمى کند و هنوز غیر مدخوله است، آیا مى توانم او را طلاق دهم؟ طلاق او از چه نوعى است و حکم مهریّه او چیست؟
پاسخ : سزاوار است مدّتى با او مدارا کنید و او را نصیحت کرده و به او محبّت نمایید شاید تدریجاً عوض شود و کار به طلاق نکشد و در غیر واجبات و محرّمات زیاد سختگیرى ننمایید، اگر نتیجه نگرفتید مى توانید از او جدا شوید، ولى چون مطابق آنچه نوشته اید این زن ناشزه و غیر مدخوله است حقّ نفقه ندارد و اگر او بخواهد طلاق بگیرد، طلاق او طلاق خلع است و جز از طریق بذل مهریّه یا مانند آن و رضایت زوج امکان پذیر نیست

بقاء زوجیت بعد از رجوع زوجین در طلاق بائن [طلاق رجعی وبائن ]

پرسش : زن و مردی با طلاق بائن(بائن یائسه) از یکدیگر جدا شده و زوجه کلیّه مهریه خویش را بذل می نماید. ولیکن ده روز بعد با مراجعه به دفترخانه ای که طلاق در آن صورت گرفته زوجه به مهریه و زوج به زوجیت رجوع می کند و مراتب در سند ازدواج (ازدواج قبلی) و شناسنامه هر دو ثبت می شود. با توجه به این مطلب آیا احکام زوجیّت بر آن ها بار می شود و از یکدیگر ارث می برند؟
پاسخ : در فرض مسئله، رجوع صحیح نبوده، احکام زوجیّت بار نمی شود و از همدیگر ارث می برند.
تعداد صفحات : 1