پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

شک در خروج اتفاقی منی در حال روزه [استمناء]

پرسش : اگر قصدي خروج منی نداشته ولي شک دارد که عادت داشته با اين مقدار تحريک، مني از او خارج شود یا نه و اتفاقاً بيرون آيد تکلیف چیست؟
پاسخ : در فرض شک روزه شما باطل نیست.

ادامه انزال توسط همسر بدون قصد خروج منی [استمناء]

پرسش : اگر مردی که قصد خروج منی نداشته در حال روزه ماه رمضان به‌واسطه همسر به‌صورت غیرعمدی انزال کند و سپس با دست همسر ادامه انزال را داشته باشد آیا روزه‌اش صحیح است؟
پاسخ : با توجه به اینکه ادامه آن اختیاری است بنا بر احتیاط واجب باطل است و کفاره دارد.

دیدن فیلم مبتذل به‌قصد احتلام در حال روزه [استمناء]

پرسش : اگر برای محتلم شدن در خواب، به تصاویر و فیلم‌های مستهجن قبل از خواب نگاه کنیم و در حین خواب جنب نشویم، آیا اشکالی برای روزه‌ دارد؟
پاسخ : اگر چنین قصدی داشته باشد برای روزه او اشکال دارد.

حکم کفاره در صورت جلوگیری از خروج منی هنگام روزه [استمناء]

پرسش : اگر روزه‌دار در ماه رمضان با خود کاری کند که به اوج لذت برسد ولی با فشار دادن آلت مانع خارج شدن منی شود روزه او چه حکمی دارد؟
پاسخ : درصورتیکه بعداً نیز خارج نشود کفاره ندارد اما اگر خارج شود کفاره دارد، البته اگر قصد خروج منی را داشته و لو اینکه منی خارج نشده است روزه باطل است.

کفاره استمناء در صورت خارج نشدن منی [استمناء]

پرسش : اگر روزه‌دار روزه را با استمنا باطل کند ولی منی خارج نشده باشد کفاره جمع نیز واجب است؟
پاسخ : چون درواقع نیت مبطل کرده است روزه باطلشده ولی کفاره ندارد.

حکم خوابیدن روزه‌دار با علم به احتلام [استمناء]

پرسش : اگر فرد روزه‌دار بداند درصورتی‌که بخوابد از او منی خارج می‌شود، خوابیدن او چه حکمی دارد؟
پاسخ : هرگاه روزه‌دار می‌داند كه اگر در روز بخوابد محتلم می‌شود، يعنى در خواب منى از او بيرون می‌آید، جايز است بخوابد و چنانچه محتلم شود براى روزه او اشكالى ندارد.

حکم استمناء روزه‌دار [استمناء]

پرسش : چنانچه شخص روزه‌دار استمناء نماید، روزه‌ی او چه حکمی دارد؟
پاسخ : اگر روزه‌دار به‌قصد بيرون آمدن مني، استمناء (خودارضايي) کند روزه‌اش باطل می‌شود هرچند مني از او بيرون نيايد؛ اما اگر بی‌اختیار در حال خواب يا بيداري بيرون آيد، روزه باطل نمی‌شود.

حکم جلوگیری کردن از خروج منی در هنگام بیدار شدن از خواب [استمناء]

پرسش : چنانچه فرد روزه‌دار در هنگام بیرون آمدن منی از خواب بیدار شود، لازم است از خروج منی جلوگیری نماید؟
پاسخ : هرگاه روزه‌دار در حال بيرون آمدن منى از خواب بيدار شود واجب نيست از بيرون آمدن آن جلوگيرى كند.

حکم استبراء از منی برای شخص محتلم در حال روزه‌داری [استمناء]

پرسش : استبراء از منی برای شخص روزه‌دار که محتلم شده است، چه حکمی دارد؟
پاسخ : شخص روزه‌دارى كه محتلم شده می‌تواند بول و استبراء از بول كند هرچند می‌داند به‌واسطه آن باقيمانده منى از مجرا بيرون می‌آید، حتّى اگر غسل كرده باشد اين كار براى روزه‌اش ضررى ندارد هرچند با خارج شدن باقيمانده منى از مجرا بايد مجدداً غسل كند.

حکم ملاعبه با همسر در حین روزه‌داری [استمناء]

پرسش : ملاعبه و بازی کردن با همسر در حین روزه چه حکمی دارد؟
پاسخ : بازي و شوخي با همسر براي روزه‌دار کراهت دارد و اگر بدون قصد بيرون آمدن مني چنين کند درصورتی‌که عادت نداشته باشد که به اين مقدار بازي و شوخي مني از او خارج شود ولي اتفاقاً مني بيرون آيد روزه‌اش صحيح است. ولي اگر به‌قصد بيرون آمدن مني باشد حتي اگر مني خارج نشود روزه‌اش باطل است.

عدم وجوب استبراء از منی برای شخص روزه‌دار [استمناء]

پرسش : آیا لازم است شخص روزه‌داری که محتلم شده است قبل از غسل استبراء از منی نماید؟
پاسخ : روزه‌دارى كه محتلم شده اگر بداند منى در مجرا باقی‌مانده و درصورتی‌که پيش از غسل بول نكند بعد از غسل منى بيرون می‌آید بهتر است قبلاً بول كند ولى واجب نيست.

حکم خوابیدن بر روی شکم با یقین به احتلام [استمناء]

پرسش : خوابیدن شخص روزه‌دار بر روی شکم درجایی که منجر به محتلم شدن او می‌شود، چه حکمی دارد؟
پاسخ : واجب است که بر روی شکم نخوابد و اگر عمداً خوابید و جنب شد روزه‌اش باطل است و بنا بر احتیاط واجب باید کفاره عمد بدهد.

حکم افکار و تغذیه‌ی منجر به احتلامِ روزه‌دار [استمناء]

پرسش : اموری مثل حبس بول نیز همانند بر روی شکم خوابیدن یا خوردن بعضی از غذاها یا حتی مرور برخی کارهای حلال مانند مرور خاطرات در طول روز ممکن است موجب احتلام برای روزه‌دار در خواب شود، در این صورت روزه چه حکمی دارد؟
پاسخ : اگر یقین دارد که منجر به خروج منی می شود، روزه باطل و بنابر احتیاط واجب کفاره عمد دارد.

حکم استمنا برای آزمایش اسپرم در حین روزه [استمناء]

پرسش : لطفاً حکم قضا و کفاره در موارد ذیل را مشخص نمایید و در ضمن لازم به ذکر است که افراد ذیل مجرد هستند: الف: شخصی نظامی طبق درخواست مقامات ارشدش و دستور پزشک مربوطه باید آزمایش اسپرم بدهد تا میزان قوای بدنی او تست شود. در آزمایشگاه ابتدا کمی آب می‌خورد و روزه‌اش را با حلال بازکرده و سپس استمنا می‌کند. ب: شخص دیگری باهمین شرایط وقتی در آزمایشگاه روزه‌اش را با آب خوردن باطل می‌کند به او می‌گویند این آزمایش در مورد شما منتفی شده است.
پاسخ : اولاً: اگر مجبور نبوده، نباید آب می‌خورد. ثانیاً: اگر مجبور بوده و نمی‌توانسته به سفر شرعی برود کفاره ندارد و الا دو کفاره دارد: یکی برای افطار به حلال و دیگری برای افطار به حرام.

حکم روزه در صورت فراموشیِ مبطل بودن عمل حرام [استمناء]

پرسش : اگر روزه‌دار در ماه رمضان با این‌که قبلاً می‌دانسته استمنا مبطل روزه است ولی در زمان استمنا یادش رفته و بلافاصله بعد از استمنا به یاد آورده که مبطل است، آیا روزه‌ی او باطل است؟ کفاره جمع شامل او می‌شود؟
پاسخ : در فرض سؤال، قضا دارد ولی کفاره ندارد؛ و به‌طورکلی، درصورتی‌که می‌دانسته کاری مبطل است ولی در زمان انجام آن فراموش کرده است و بعد از عمل یادش آمده باید قضای آن را بجا آورد ولی کفاره ندارد.

خروج بی‌اختیار منی از فرد روزه‌دار [استمناء]

پرسش : فردی در حال روزه در ماه رمضان صحنه‌ای را در خیابان دیده است که موجب خروج منی از او شده، آیا غیر از قضای روزه کفاره نیز باید بدهد؟
پاسخ : درصورتی‌که منی بی‌اختیار از او خارج‌شده باشد روزه او قضا هم ندارد.

حکم روزه در صورت خودارضایی سهوی [استمناء]

پرسش : اگر کسی روزه واجبی گرفته و بعدازظهر فراموش کند که روزه است و خود ارضایی کند حکم این روزه چیست؟
پاسخ : در فرض سؤال، روزه صحیح است اما مرتکب معصیت بزرگی شده است.

حکم روزه در صورت شک در بلوغ و باطل کردن روزه با فعل حرام [استمناء]

پرسش : اگر کسی در اولین ماه رمضان بعد از بلوغ، روزه‌اش را با عمل حرامی باطل کند تکلیف چیست (شخص این مسئله را بعد از گذشت چند سال به یاد آورده و دقیقاً نمی‌داند که در آن ماه رمضان ۱۵ سال تمام داشت یا خیر)؟
پاسخ : اگر شک در مقدار دقیق سن خود دارد فعلاً نسبت به آن زمان وظیفه‌ای ندارد.

حکم روزه در صورت تحریک جنسی از طریق حرام [استمناء]

پرسش : اگر فرد روزه‌دار در هنگام مشاهده‌ی فیلم‌های مبتذل به‌طور ناخواسته از او منی خارج شود، روزه‌ی او چه حکمی دارد؟
پاسخ : 1- اگر با قصد بيرون آمدن مني اين کار را انجام دهد (هرچند بيرون نيايد) روزه‌اش باطل است. 2- اگر چنين قصدي نداشته ولي عادت داشته با اين مقدار تحريک، مني از او خارج شود و اتفاقاً بيرون آيد روزه‌اش باطل است و علاوه بر قضا، کفاره جمع نيز دارد. 3- اگر يقين داشته با اين کار مني بيرون نمی‌آید اما اتفاقاً بيرون آيد روزه‌اش صحيح است.

خروج منی از فرد روزه‌دار به خاطر بیماری [استمناء]

پرسش : چنانچه فردی بیماری یبوست داشته یا یکی از بیضه‌های او آسیب‌دیده باشد، در ماه رمضان هنگام روزه در زمان تخلی با زور زدن مقداری منی از او به‌صورت ناخواسته خارج می‌شود، از طرفی می‌داند منی است و از طرف دیگر چاره‌ای جز زور زدن ندارد، تکلیف او، در مورد روزه‌هایش چیست؟
پاسخ : درصورتی‌که ترک دستشویی در روز ضرری نداشته باشد اقدام کند در غیر این صورت روزه صحیح است. بنابراین آنچه جنبه اضطرار دارد ضرری به روزه او نمی‌زند ولی بعدازآن غسل کند و اگر مشقت دارد تیمم نماید.
تعداد صفحات : 1