پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

تکلیف هزینه دانشگاه فرزند که پدر عهده دار شده بود بعد از فوت [متفرقه ارث]

پرسش : پدری به پسرش گفته که در دانشگاه ثبت نام کن و هزینه های تحصیل با من حال پدر قبل از پرداخت هزینه های تحصیل فوت کرده تکلیف پسر دانشجو چیست؟ آیا این قرض است و باید از اصل ارث محاسبه شود یا...؟
پاسخ : در فرض سوال تنها قول و وعده بوده است و از ارث چیزی در زمینه تحصیل به پسر نمی رسد مگر با رضایت تمام وراث.

ورثه فرزندخوانده ای که فرزند و شوهر ندارد [متفرقه ارث]

پرسش : خانمی فوت کرده و اموالی از وی مانده فرزند و شوهر هم ندارد با توجه به اینکه این خانم دختر خوانده بوده، در صورت وجود تعدادی عمو زاده و عمه زاده و دایی زاده ورثه او چه کسانی می باشند؟
پاسخ : در صورتی که آن خانواده نسب خویشاوندی با او نداشته اند چیزی از اموال او را ارث نمی برند، اگر ممکن است وارثان واقعی را پیدا کنند و به آنها بدهند و اگر دسترسی نیست آن اموال را باید به حاکم شرع داد و زیر نظر او صرف نیازمندان بشود.

انتقال تعهدات مورث به ورثه [متفرقه ارث]

پرسش : آقای الف در ضمن عقد لازم متعهد می شود خانه خود را به آقای ب بعد از یک سال تملیک کند، قبل از رسیدن موعد(یک سال) الف می میرد، ورثه وی ادعا می کنند با توجه به این که تعهد ناشی از شرط فعل یک تکلیف است بنابراین با وفات مورث شان آن منتفی شده و دیگر آنها تعهدی مبنی بر انتقال خانه ندارند؛ ولی مشروط له مدعی است ورثه باید به عنوان قایم مقام مشروط علیه، «مشروط به» را انجام داده و خانه را به وی منتقل کنند و حق تقسیم یا فروش آن را ندارند. در این فرض چه باید کرد؟
پاسخ : ورثه در اینجا جانشین مورث خود نمی شوند.

دریافت اجاره از فرزندان صغیر به جهت استفاده از ملک موروثی [متفرقه ارث]

پرسش : پدر خانواده ای فوت کرده، ارث پدر بین فرزندان تقسیم نشده، دو فرزند صغیر بودند و الان کبیر شدند، دو فرزند که در زمان فوت پدر کبیر بودند به دو فرزند (صغیر زمان فوت) دیگر میگویند برای اون سال هایی که در خانه پدری بودند باید به ازای سهم الارث آنان کرایه پرداخت نمایند، ارث پدری هنوز هم تقسیم نشده است، تکلیف چیست؟
پاسخ : دریافت اجاره ی عادلانه مانعی ندارد مگر این که نیت برادران تبرع بوده باشد.

بیمه کردن خانه مورثی بدون اجازه ی ورثه دیگر [متفرقه ارث]

پرسش : خانه ای قدیمی و درحال خراب شدن به شوهرم وخواهرها و برادرش ارث رسیده و هنوز تقسیم ارثی صورت نگرفته، حالا شوهرم بدون اجازه بقیه این خانه را بیمه کرده که اگر خراب شد از پول بیمه استفاده کند، آیا این خسارت که بیمه می پردازد به تمام ورثه تعلق دارد؟
پاسخ : بدون اجازه همه شرکا هر اقدامی درباره این خانه صحیح نیست و در صورت تعلق مبلغی بابت بیمه خسارت، متعلق به همه ورثه است.
تعداد صفحات : 1