پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

اصرار زائرین به توقف و حضور در مواکب ایرانی [موکب ها]

پرسش : ایام اربعین از طرف مردم عراق موکب‌هایی برپا می‌شود و در بین راه از زوّار تقاضا می‌کنند که از غذا و وسایلی که آن‌ها تهیّه کرده‌اند استفاده نمایند، اما برخی از زوّار استفاده نمی‌کنند و اصرار دارند که از موکب‌های ایرانی استفاده نمایند که این امر سبب شده است مردم عراق دلسرد شده و پذیرایی آن‌ها کمرنگ شود، لطفاً در این مورد توصیه‌ای بفرمایید؟
پاسخ : بهتر است این قید را بردارند و موکب مناسبی بود استفاده کنند.

برپایی موکب‌های ایرانی باوجود پذیرایی گسترده عراقی‌ها [موکب ها]

پرسش : با توجه به این کشور عراق میزبان گردهمایی روز اربعین است آیا برپایی موکب‌های ایرانی جایز است؟
پاسخ : چنانچه موکب‌ها ساده باشد و مزاحمتی نداشته باشد کار خوبی است و درواقع کمک به موکب‌های عراقی است.

استفاده از موقوفه خاص در محل دیگر [موکب ها]

پرسش : آیا می‌توان از مالی که برای جایی وقف‌شده در محل دیگر استفاده کرد؟
پاسخ : فرشى را كه براى حسینیه وقف كرده‏اند نمى‏توان براى نماز به مسجد ببرند و اگر ندانند آن فرش مخصوص حسینیه است يا نه باز بردن آن به‌جای ديگر صحيح نيست، همچنين ساير اموال وقف، حتّى مهر نماز مسجدى را به مسجد ديگرى نمى‏توان برد.

حکم جا گرفتن در موکب‌ها [موکب ها]

پرسش : در موکب‌های بین راه پیاده‌روی اربعین، برخی زوار در یک موکب واردشده و با گذاشتن وسایل خود در یک مکان مشخص به‌اصطلاح جا برای خود یا همراهان خود رزرو می‌کنند، این کار چه حکمی دارد؟
پاسخ : اگر به فاصله اندک تا زمان استقرار باشد، مانعی ندارد.

حکم جابجا کردن وسایل مسافرین در موکب‌ها [موکب ها]

پرسش : اگر وارد موکبی بشویم و ببینیم در یک نقطه فردی وسایل خود را قرار داده آیا ما می‌توانیم وسایل او را جابجا کرده و آن مکان را محل استقرار و استراحت خود قرار دهیم؟
پاسخ : این کار صحیح نیست.

وسایل رهاشده در ورودی مشاهد مشرفه و موکب‌ها [موکب ها]

پرسش : در طول مسیر پیاده‌روی و مخصوصاً در مشاهد مشرفه افراد گاهی وسایل خود را از قبیل پتو و خوراکی و مخصوصاً کفش‌های خود را رها می‌کنند تا وارد حرم یا موکب بشوند و طبیعتاً براثر ازدحام جمعیت این وسایل تلف می‌شوند یا گم می‌شوند. اولاً اگر زوار روی آن‌ها پا بگذارند یا بنشینند حکم چیست؟ ثانیاً اگر آسیب ببینند وظیفه چیست؟ ثالثاً آیا دیگر زوار می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند؟
پاسخ : درصورتی‌که از آن‌ها اعراض و صرف‌نظر کرده باشند استفاده از آن‌ها مانعی ندارد و اگر در مسیر ورودی قرار دارند می‌توانند از آن محل استفاده کنند.
تعداد صفحات : 1